Tiramisu με μαρμελάδα φράουλα GardenTales

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Το σημερινό μας άρθρο σας προτείνει μια διαφορετική συνταγή τιραμισού, η οποία έφτασε ακριβώς στην ώρα του επόμενου καλοκαιρινό σας πάρτι! Ένας όμορφος συνδυασμός αφράτης κρέμας με τα ντελικάτα μπισκότα ladyfingers και την αρωματική μας μαρμελάδα φράουλα!


Διαβάστε όλη την συνταγή παρακάτω


Συστατικά:

3 αυγά
150 γρ ζάχαρη άχνη
250 γρ τυρί μασκαρπόνε
1 κουταλάκι του γλυκού πάστα βανίλιας
1 κουταλιά της σούπας σκούρο ρούμι
1 βάζο μαρμελάδα φράουλα Garden Tales
Φρέσκες φράουλες κομμένες σε φέτες
18 έως 24 μπισκότα σαβουαγιάρ

Σιρόπι:
200 ml νερό
100 γρ ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά της σούπας σκούρο ρούμι


Ας ξεκινήσουμε

Ξεκινάμε φτιάχνοντας το σιρόπι, βάζοντας τη ζάχαρη και το νερό σε ένα τηγάνι ή κατσαρόλα και βράζουμε για 5 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να είναι απλά ζεστό και ανακατεύουμε με το ρούμι.

Για την κρέμα τιραμισού, χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και προσθέτουμε τη μισή ζάχαρη στους κρόκους ανακατεύοντας τους καλά μέχρι να γίνουν μαρέγκα.

Προσθέτουμε τη βανίλια, το ρούμι και το μασκαρπόνε και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές και στη συνέχεια ανακατεύουμε με τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να γίνουν μαρέγκα.

Προσθέτουμε τη μαρέγκα στο μείγμα των κρόκων και ανακατεύουμε απαλά.

Σπάμε τα μπισκότα σαβουαγιάρ σε μέγεθος που να ταιριάζει με τα ποτήρια που θα σερβίρουμε το γλυκό αφού πρώτα τα περάσουμε στο χλιαρό σιρόπι και τα τοποθετήσουμε στον πάτο του ποτηριού.

Στη συνέχεια απλώνουμε μια στρώση μαρμελάδα φράουλα και μερικές φέτες φράουλες. Γεμίζουμε με το μείγμα της κρέμας και επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις για άλλη μια φορά.

Βάζουμε τα ποτήρια μας στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες πριν σερβίρουμε.

Μπορούμε να διακοσμήσουμε τα ποτήρια μας με φρέσκα μούρα και μικρές μαρέγκες.

Καλή σας απόλαυση!

© Garden Tales. All rights reserved 2024