Πασχαλινό Brioche με μαρμελάδα φράουλα Garden Tales

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μια εύκολη συνταγή για Brioche με μαρμελάδα φράουλα Garden tales! Αυτό το πανέμορφο Brioche έχει υπέροχη γεύση και ταιριάζει τέλεια με τη μαρμελάδα φράουλα της Garden Tales


Διαβάστε όλη την συνταγή παρακάτω

Συστατικά:

500 γρ αλεύρι δυνατό
2 κουταλιές της σούπας ξερή μαγιά
75 γρ ζάχαρη άχνη
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 αυγό, χτυπημένο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
200 ml ζεστό γάλα
75 γρ βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου

Για την γέμιση:
μαρμελάδα φράουλα Garden tales

Για το σιρόπι:
50 γρ ζάχαρη άχνη
50 ml νερό


Ας ξεκινήσουμε

Για να φτιάξετε τη ζύμη, βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ του μίξερ, εκτός από το βούτυρο. Και με το γάντζο του μίξερ αρχίστε να ανακατεύετε σε χαμηλή ταχύτητα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο σιγά σιγά καθώς συνεχίζουμε να ζυμώνουμε στο μίξερ. Όταν ενσωματωθεί το βούτυρο, ζυμώνουμε τη ζύμη σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 7-10 λεπτά, μέχρι να γίνει ελαστική και λεία.

Κάνουμε μια μπάλα με τη ζύμη, τη βάζουμε σε ένα μπολ και τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 2 ώρες ή μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.

Στη συνέχεια τοποθετούμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και την απλώνουμε σε ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο χρησιμοποιώντας έναν πλάστη.

Απλώνουμε τη μαρμελάδα φράουλα πάνω από τη ζύμη και στη συνέχεια τυλίγουμε την από τη μεγαλύτερη πλευρά του παραλληλογράμμου σε ρολό.

Το κόβουμε σε 9 ίσα μικρά ρολάκια και τα τοποθετούμε με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω σε ένα στρογγυλό βουτυρωμένο ταψί και το αφήνουμε να φουσκώσει για άλλα 30 λεπτά.

Αλείφουμε από πάνω με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC μέχρι να ροδίσει.

Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας το νερό και τη ζάχαρη για περίπου 3 λεπτά και μετά αλείφουμε με αυτό το πάνω μέρος του μπριός. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Καλή σας απόλαυση!

© Garden Tales. All rights reserved 2024