Η ιταλική “κροστάτα” ή αλλιώς Πάστα Φλώρα με μαρμελάδα βερίκοκο Garden Tales

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αυτή η Ιταλική κροστάτα με μαρμελάδα βερίκοκο, είναι απίστευτα αρωματική και νόστιμη, που οι καλεσμένοι σας θα νομίζουν ότι κάνατε πολύ κόπο για να την ετοιμάσετε.


Διαβάστε όλη την συνταγή παρακάτω


Συστατικά:

250g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
ξύσμα από 1 λεμόνι
80g ζάχαρη
125g κρύο βούτυρο
1 ολόκληρο αυγό
1 κρόκος αυγού
1 βάζο μαρμελάδα βερίκοκο Garden Tales
λίγο γάλα για να αλείψετε τη ζύμη

Ας ξεκινήσουμε

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε ελαφρά το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα λεμονιού.

Δημιουργούμε μια λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε ελαφρώς χτυπημένο το αυγό, τον κρόκο του αυγού, το βούτυρο σε κομμάτια και στη συνέχεια ανακατεύουμε όλα μαζί με τα χέρια σας ώστε να σχηματίσετε μια ζύμη.

Ζυμώνουμε ελαφρά μέχρι να γίνει λεία η ζύμη μας. Κατόπιν την τυλίγουμε με μια μεμβράνη και την τοποθετούμε μέσα στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Μόλις περάσει ο χρόνος τη βγάζουμε από το ψυγείο και τη ζυμώνουμε ελαφρά, σε μια αλευρωμένη επιφάνεια για να μαλακώσει περισσότερο και τη χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη.

Απλώνουμε τη μισή ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, πάχους περίπου μισού εκατοστού και την μεταφέρουμε σε ταψί για τάρτα των 24 εκατοστών. Κόβουμε όσο ζύμη περισσεύει γύρω από τα τοιχώματα του ταψιού.

Τρυπάμε τη ζύμη με ένα πιρούνι σε όλη την επιφάνεια της και μετά απλώνουμε τη βάση της με την μαρμελάδα βερίκοκο Garden Tales.

Απλώνουμε το άλλο μισό κομμάτι της ζύμης ίδιου πάχους όπως της βάσης, και κόβουμε λωρίδες των 2 εκατοστών πλάτους.

Τις στρώνουμε σταυρωτά πάνω από τη μαρμελάδα, προσέχοντας οι άκρες από τις λωρίδες να ενωθούν με τις άκρες της βάσης της ζύμης.

Μόλις τελειώσουμε, αλείβουμε τις λωρίδες με γάλα και ψήνουμε για 20-25 λεπτά στους 180°C, μέχρι να ροδίσει.

Αφήνουμε την “Κροστάτα” ή αλλιώς την Πάστα Φλώρα, να κρυώσει καλά, κόβουμε και σερβίρουμε!

© Garden Tales. All rights reserved 2024