Σπιτικά κράκερ με μαρμελάδα περγαμόντο Garden Tales

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δοκιμάστε την νέα συνταγή μας για σπιτικά κράκερς, σερβιρισμένα με τυρί ρικότα και μαρμελάδα περγαμόντο


Διαβάστε όλη την συνταγή παρακάτω






Συστατικά:
300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60 γρ αλεύρι ολικής άλεσης
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο θυμάρι ή κάποιο άλλο βότανο της επιλογής σας
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού θαλασσινό αλάτι
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
235 ml νερό

Ας ξεκινήσουμε


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC

Ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το ολικής, το θυμάρι, το πιπέρι, το αλάτι και τη ζάχαρη με μίξερ.
pulsing to combine thoroughly.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το νερό ενώ το ανακατεύουμε ταυτόχρονα, μέχρι η ζύμη να αρχίσει να κολλάει.

Πλάθουμε απαλά τη ζύμη και σχηματίζουμε μια μπάλα. Την κόβουμε στη μέση και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 10 λεπτά.
 
Αλευρώνουμε ελαφριά τον πάγκο ή το τραπέζι ανοίγοντας την μισή ζύμη μέχρι να γίνει πολύ λεπτή.
 
Κόβουμε σε τετράγωνα ή παραλληλόγραμμα με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόφτη πίτσας ή κόφτη μπισκότων.
 
Απλώνουμε τα κράκερ σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος τοποθετώντας τα αρκετά κοντά το ένα στο άλλο. Τα τρυπάμε με ένα πιρούνι ώστε να μην φουσκώσουν.
 
Ψήνουμε για 12-15 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν τα κράκερ. Μεταφέρουμε τα κράκερ σε μια σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
to a wire rack and leave them to cool.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το υπόλοιπο μισό της ζύμης.

Σερβίρουμε τα κράκερ με τυρί ρικότα και μαρμελάδα περγαμόντο Garden Tales..




© Garden Tales. All rights reserved 2024