Ντόνατς με μαρμελάδα δαμάσκηνο Garden tales

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μια εύκολη συνταγή για Ντόνατς με μαρμελάδα δαμάσκηνο Garden tales! Αυτά τα πανέμορφα Ντόνατς έχουν υπέροχη γεύση και ταιριάζουν τέλεια με τη μαρμελάδα δαμάσκηνο Garden Tales


Διαβάστε όλη την συνταγή παρακάτω


Υλικά για την ζύμη:

(Η συνταγή είναι για 10-12 Ντόνατς)
525 γρ άσπρο αλεύρι σκληρό
1 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ξερή μαγιά
75 γρ ζάχαρη άχνη
2 αυγά χτυπημένα
50 g αλατισμένο βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
200 ml γάλα χλιαρό

Λάδι για το τηγάνισμα
Ζάχαρη και κανέλα
Μαρμελάδα δαμάσκηνο Garden tales για την γέμιση των Doughnuts

Ας ξεκινήσουμε

Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη εκτός από το βούτυρο σε ένα μπολ του μίξερ. Αρχίζουμε να ανακατεύουμε σιγά σιγά, σε χαμηλή ταχύτητα και κατόπιν προσθέτουμε το βούτυρο.

Το αφήνουμε να ανακατευτεί σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί καλά και μετά ζυμώνουμε σε μεγαλύτερη ταχύτητα για 7 λεπτά περίπου, έως ότου να γίνει ελαστική η ζύμη.

Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα μπολ, σκεπάζουμε από πάνω και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο (περίπου 2 ώρες).

Στη συνέχεια τοποθετούμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, την ζυμώνουμε λίγο και στη συνέχεια την απλώνουμε με ένα πλάστη μέχρι να γίνει στο πάχος περίπου 2 εκ.

Με ένα κυκλικό κουπάτ 6-7 εκ. κόβουμε τα Doughnuts και τα τοποθετούμε σε ταψί στο οποίο κάτω έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Καλύπτουμε ξανά τα Doughnuts και αφήνουμε να φουσκώσουν για περίπου 45 λεπτά ακόμα.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και όταν είναι καυτό τηγανίζουμε τα Doughnuts, δύο ή τρία τη φορά, και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν.

Τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το λάδι και στη συνέχεια τα περνάμε πάνω από το μείγμα ζάχαρης και κανέλας.

Βάζουμε τη μαρμελάδα δαμάσκηνο σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και κάνοντας μια τρύπα γεμίζουμε σιγά σιγά τα Doughnuts.

Καλή σας απόλαυση!

© Garden Tales. All rights reserved 2024