Ψωμί με καρύδια και χουρμάδες

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας με μια συμφωνία γεύσεων και υφών. Οι κρεμώδεις γεύσεις των τυριών συμπληρώνονται υπέροχα από τις γλυκές νότες της μαρμελάδας μας, και οι πλούσιες και ξηρές γεύσεις των ξηρών καρπών, ψημένες σε ένα αφράτο καρβέλι, θα δώσουν στους καλεσμένους σας την απόλυτη γαστρονομική ικανοποίηση!


Διαβάστε όλη την συνταγή παρακάτω




Συστατικά:

1 φλιτζάνι χουρμάδες
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι βραστό νερό
1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 αυγό
1 + 1/2 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια

Ας ξεκινήσουμε

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Λαδώνουμε και στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Ψιλοκόβουμε τους χουρμάδες, τους τοποθετούμε σε ένα μέτριο μπολ, περιχύνουμε με το βραστό νερό και τους αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά.

Σε ένα μεγάλο μπολ ή στο μίξερ χτυπάμε την καστανή ζάχαρη με το αυγό μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά και μετά προσθέτουμε το ελαιόλαδο σιγά σιγά.

Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε ελαφρά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι μαζί.

Προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού στο μείγμα της ζάχαρης, εναλλάξ με τους χουρμάδες (αφού έχουμε πετάξει το νερό).

Προσθέτουμε και ανακατεύουμε και τα ψιλοκομμένα καρύδια.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί για ψωμί.

Ψήνουμε στον υποθερμασμένο φούρνο για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα.

Το σερβίρουμε με τυριά της επιλογής μας και μαρμελάδα μούρου Garden Tales

Καλή σας απόλαυση!

© Garden Tales. All rights reserved 2024