Κροστίνι με Ελληνικό κατσικίσιο τυρί, μαρμελάδα σύκο Garden Tales και καραμελωμένο κόκκινο κρεμμύδι

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δημιουργήσαμε για εσάς το καλύτερο ορεκτικό για το επόμενο πάρτι σας, σερβιρισμένο με τη νέα μας μαρμελάδα με γεύση σύκο! Εύκολος και γευστικός συνδυασμός ο οποίος περιέχει καραμελωμένα κρεμμύδια, μαρμελάδα σύκο τοποθετημένα πάνω σε τραγανή μπαγκέτα!


Διαβάστε όλη την συνταγή παρακάτω





Συστατικά:

Ένα μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι
Ελαιόλαδο
Μια Πρέζα αλάτι
Μια μπαγκέτα με προζύμι
150 γρ ελληνικό κατσικίσιο τυρί
Μαρμελάδα σύκο Garden Tales
Φρέσκο θυμάρι για το γαρνίρισμα

Ας ξεκινήσουμε

  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες το κρεμμύδι. Βάζουμε 2 με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν καλά με ελαιόλαδο. Αν στην διάρκεια δούμε ότι το τηγάνι είναι στεγνό, προσθέτουμε άλλη μια κουταλιά της σούπας λάδι. Συνεχίζουμε να μαγειρεύομε, τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά κάθε λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Όλη η διαδικασία που σας περιγράφουμε, θα διαρκέσει περίπου 20 με 30 λεπτά στο σύνολο της. Το σιγανό μαγείρεμα θα βοηθήσει να απελευθερωθούν τα ζάχαρα του κρεμμυδιού και θα το κάνουν ακόμη πιο γλυκό. Στο τέλος προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι. Όταν το κρεμμύδι είναι έτοιμο, αποσύρουμε από τη φωτιά.

  2. Όσο το κρεμμύδι καραμελώνει, μπορούμε να ετοιμάσουμε τα κροστίνι μας. Κόβουμε τη μπαγκέτα μας, διαγώνια και την απλώνουμε σε ένα ταψί. Αλείφουμε την κάθε φέτα από επάνω ελαφρά με ελαιόλαδο και ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C για περίπου 5 με 7 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να αποκτήσουν χρυσό χρώμα.

  3. Απλώνουμε ομοιόμορφα το ελληνικό κατσικίσιο τυρί πάνω από κάθε ένα κροστίνι προσθέτοντας περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα σύκο Garden Tales, και ένα κουταλάκι καραμελωμένο κρεμμύδι. Γαρνίρουμε τα κροστίνι μας με φρέσκο ελληνικό θυμάρι.

© Garden Tales. All rights reserved 2024