Bundt Κέικ με λεμόνι & μαρμελάδα βατόμουρου Garden Tales

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αν είστε λάτρης του Bundt κέικ και της μαρμελάδας Garden Tales, τότε αυτή η αρωματική συνταγή της Καλλιόπης Αναγνώστη θα σας συναρπάσει!

Η Καλλιόπη Αναγνώστη, γνωστή και ως Madame Gateaux, είναι μια χαρισματική Pastry Chef που λατρεύει την αγγλική ιδέα του απογευματινού τσαγιού και κάθε τι vintage.

Η συνταγή που δημιούργησε, με την μαρμελάδα της Garden Tales,είναι ένα μαρμπρέ bundt cake αρωματισμένο με φρέσκα λεμόνια και μαρμελάδα βατόμουρων. Η μαρμελάδα βατόμουρου της Garden Tales αναμειγνύεται στον χυλό για να σχηματίσει αυτό το υπέροχο εφέ "μαρμάρου" στο κέικ.


Διαβάστε όλη την συνταγή παρακάτω


Συστατικά:
ξύσμα από 2 λεμόνια
170 γρ βούτυρο ανάλατο
350 γρ ζάχαρη
4 αυγά
300 γρ γιαούρτι 5% λιπαρά
60 μλ λεμόνι
350 γρ αλεύρι μαλακό
1 & 1/2 κτγ μπέικιν πάουντερ
1/2 κτγ μαγειρική σόδα
1/4 κτγ αλάτι
100 γρ μαρμελάδα βατόμουρων Garden Tales
50 γρ αλεύρι μαλακό
10 φρέσκα βατόμουρα, ελαφρώς πατημένα με ένα πηρούνι.
Για τη διακόσμηση :
αποξηραμένα βατόμουρα
ζάχαρη άχνη ή ζάχαρη λευκή κρυσταλλική

Ας ξεκινήσουμε

Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού, ώσπου να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε, ώσπου το μείγμα να αφρατέψει.

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τον χυμό λεμονιού με το γιαούρτι.

Σε ένα δεύτερο μπολ, ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη τα 350 γρ αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.

Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ εναλλάξ κουταλιές από τα υλικά του πρώτου και του δεύτερου μπολ και συνεχίζουμε να χτυπάμε ώσπου το μείγμα να ομογενοποιηθεί.

Παίρνουμε ένα καθαρό μπολ και ζυγίζουμε μέσα 80 γρ από το μείγμα του κέικ.

Προσθέτουμε τη μαρμελάδα, τα 50 γρ αλεύρι και τα βατόμουρα και ανακατεύουμε καλά, ώσπου το μείγμα να ομογενοποιηθεί και να έχει ένα ομοιόμορφο μοβ χρώμα.

Βουτυρώνουμε τη φόρμα του κέικ και τη γεμίζουμε εναλλάξ με το λευκό και το μοβ μείγμα του κέικ.

Με μια οδοντογλυφίδα, ανακατεύουμε το μείγμα, για να σχηματιστούν τα “νερά” του μαρμάρου κατά το ψήσιμο.

Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για περίπου 50-70 λεπτά.

Για να δούμε αν το κέικ είναι έτοιμο, βυθίζουμε μέσα μια οδοντογλυφίδα: εάν βγαίνει στεγνή, είναι έτοιμο.

Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς προτού το αναποδογυρίσουμε και το ξεφορμάρουμε.

Αν θέλουμε, μπορούμε να χτυπήσουμε στον πολυκόφτη λίγα αποξηραμένα βατόμουρα μαζί με ζάχαρη άχνη ή κρυσταλλική, κα να πασπαλίσουμε με αυτή το κέικ.

Σερβίρουμε το κέικ με μαρμελάδα βατόμουρο Garden Tales στο πλάι

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Madame Gateaux και το tea room της, παρακαλώ επισκεφθείτε το website της.




© Garden Tales. All rights reserved 2024