Πανακότα βανίλιας με μαρμελάδα λεμόνι Garden Tales!

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σερβίρουμε την πανακότα με μικρές μαρέγκες”.

Συστατικά

3 κ.γ. ζελατίνη σε σκόνη
Σποράκια από 1 βανίλια ή 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
250ml κρέμα γάλακτος 250ml γάλα
80g ζάχαρη

Σερβίρουμε με:

Μαρμελάδα λεμόνι Garden Tales και μικρές μαρέγκες

Ας ξεκινήσουμε!

Διαλύουμε τη ζελατίνη σε 2 κουταλιές της σούπας κρύο νερό και την αφήνουμε για 5 λεπτά.

Κόβουμε τη βανίλια κατά μήκος και αφαιρούμε τα σποράκια με ένα μικρό κουτάλι. Προσθέτουμε στην κρέμα γάλακτος το γάλα, τη ζάχαρη, τα σποράκια της βανίλιας ή εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Όταν φτάσουμε στο σημείο βρασμού, αποσύρουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε στην άκρη.

Προσθέτουμε τη ζελατίνη ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να διαλυθεί.

Τοποθετούμε το μείγμα σε 4-5 ποτήρια και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Όταν τα ποτήρια κρυώσουν, τα καλύπτουμε με μεβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες ή κατά προτίμηση για όλο το βράδυ.

Σερβίρουμε την πανακότα μας με μαρμελάδα λεμόνι Garden Tales & μικρές μαρέγκες.

Καλή σας απόλαυση!

© Garden Tales. All rights reserved 2024