Ψωμί σε σχήμα αστεριού γεμιστό με μαρμελάδα πορτοκάλι Garden Tales

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δοκιμάστε την νέα γιορτινή συνταγή μας για ψωμί σε σχήμα αστεριού γεμιστό με μαρμελάδα πορτοκάλι Garden Tales


Διαβάστε όλη την συνταγή παρακάτω




Συστατικά:
290 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού ξηρή μαγιά
3 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
180 ml πλήρες γάλα - ελαφρώς ζεστό
60 γρ ανάλατο βούτυρο - λιωμένο
1 μεγάλο αυγό ( σε θερμοκρασία δωματίου)
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Για την κρούστα:
1 αυγό χτυπημένο με 1 κουταλιά της σούπας γάλα
Για τη γέμιση:
1-2 βάζα μαρμελάδα Garden Tales πορτοκάλι


Ας ξεκινήσουμε


Ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με τη ξηρή μαγιά.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε, βάζοντας στο τέλος το λιωμένο βούτυρο.
Ζυμώνουμε τη ζύμη αρκετή ώρα έτσι ώστε να γίνει απαλή και ελαστική.

βάζουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και τη ζυμώνουμε για λίγο. Δίνουμε το σχήμα μπάλας και την χωρίζουμε σε 4 ίσα μέρη.

Παίρνουμε το πρώτο κομμάτι ζύμης, το δουλεύουμε για λίγο και μετά το ανοίγουμε σε κύκλο με διάμετρο περίπου 25 cm. Το βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Απλώνουμε παντού το 1/3 της μαρμελάδας πορτοκαλιού, αφήνοντας περίπου 1 εκ. ζύμης στην άκρη ελεύθερο, χωρίς μαρμελάδα.

Στη συνέχεια δουλεύουμε το δεύτερο κομμάτι της ζύμης, ανοίγοντας και αυτό και βάζοντάς το πάνω στο πρώτο. Απλώνουμε ξανά μαρμελάδα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ως έχει και με το τρίτο κομμάτι της ζύμης μας.

Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι ή κόφτη πίτσας κόβουμε γύρω γύρω από τις άκρες όλα τα τυχόν υπολείμματα , ώστε να έχουμε έναν ομοιόμορφο κύκλο. Τοποθετούμε ένα στρογγυλό αντικείμενο όπως ένα ποτήρι ή μπολ 3 ιντσών στο κέντρο του ψωμιού δημιουργώντας μια εσοχή

Αυτό είναι το κέντρο του αστεριού μας. Τώρα κόβουμε λωρίδες 3 ιντσών από την άκρη προς το κέντρο. Χρησιμοποιώντας έναν κόφτη πίτσας, κόβουμε 16 ίσες λωρίδες.

Χρησιμοποιώντας και τα δύο μας χέρια, πιάνουμε δύο λωρίδες και τις στρίβουμε δύο φορές μακριά τη μία από την άλλη πιέζοντας τις δύο άκρες μεταξύ τους έτσι ώστε για να δημιουργήσουμε ένα σημείο.

Το ψωμί σε σχήμα αστεριού θα πρέπει να έχει 8 κορυφές.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία σκεπάζουμε το ψωμί μας με μια πλαστική μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.

Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής, αλείφουμε ελαφρά το ψωμί με το μείγμα αυγού δημιουργώντας μια όμορφη χρυσαφένια κρούστα.

Ψήνουμε για περίπου 25-30 λεπτά στους 180ºC μέχρι να ροδίσει από πάνω. Βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά.

Τέλος πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.




© Garden Tales. All rights reserved 2024