Πλεξούδα σφολιάτας με μαρμελάδα Δαμάσκηνο και ψημένο Brie

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Απλά φανταστείτε τη γεύση...Η γλυκιά μας μαρμελάδα Δαμάσκηνο πάνω σε λιωμένο ψημένο Brie τυλιγμένο σε βουτυρένιο φύλλο σφολιάτας! Πρέπει να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή


Διαβάστε όλη την συνταγή παρακάτω







Συστατικά:

1 παραλληλόγραμμο φύλλο σφολιάτας
½ φλιτζάνι Garden Tales μαρμελάδα δαμάσκηνο
8 φέτες τυρί Brie
1 αυγό, χτυπημένο

Ας ξεκινήσουμε

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C.

Απλώνουμε τη ζύμη σε ένα επίπεδο φύλλο στρωμένο με λαδόκολλα.

Στο κέντρο της ζύμης απλώνουμε την μαρμελάδα δαμάσκηνο και στη συνέχεια, τοποθετούμε το Brie που έχουμε κόψει σε φέτες.

Στα πλαϊνά της ζύμης, κόβουμε λωρίδες 2 εκ. σε κάθε πλευρά φροντίζοντας να έχουμε ίσο αριθμό λωρίδων και από τις δύο πλευρές.

Στη συνέχεια, εναλλάσσοντας τις λωρίδες, τις φέρνουμε στο κέντρο, για να καλύψουμε την μαρμελάδα και το τυρί, επικαλύπτοντας κάθε φορά η μία λωρίδα την άλλη, και σχηματίζοντας στην πορεία μια πλεξούδα.

Τέλος αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό όλη την πλεξούδα και ψήνουμε μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει (περίπου 20-25 λεπτά).

Μεταφέρουμε την πλεξούδα σε ένα ξύλο κοπής & τη σερβίρουμε ζεστή ή κρύα.


Καλή σας απόλαυση!

© Garden Tales. All rights reserved 2024