Μπισκότα Μαντλέν γλασαρισμένα με μαρμελάδα βερίκοκο Garden Tales

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Βουτυρένιες, κομψές και τρομερά γευστικές! Οι μαντλέν αποτελούν εξαιρετική επιλογή για το τσάι σας ή ως λιχουδιά μετά το μεσημεριανό σας γεύμα. Και φυσικά ταιριάζουν απόλυτα όταν τις σερβίρουμε με μαρμελάδα βερίκοκο Garden Tales!


Διαβάστε όλη την συνταγή παρακάτω



Συστατικά:

2 αυγά
65 γρ. ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
50 γρ. βούτυρο (λιωμένο) συν 2 κουταλιές της σούπας για άλειμμα
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

Ας ξεκινήσουμε

Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Βάζουμε τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα, μέχρι να διαλυθεί.
 
Στη συνέχεια προσθέτουμε το μέλι, το γάλα, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού.
 
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα μεταφέρουμε στο σκεύος με τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν όλα μας τα υλικά.
 
Τέλος προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως όλο το μείγμα.
 
Όταν η ζύμη των μαντλέν είναι έτοιμη, την μεταφέρουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής. Αν δεν έχετε σακούλα, μπορείτε να βάλετε την ζύμη στην φόρμα ψησίματος προσεκτικά με ένα μεγάλο κουτάλι.
 
Ετοιμάζουμε την φόρμα ψησίματος για τις μαντλέν
λιώνοντας τις 2 κουταλιές της σούπας βουτύρου που μας έχουν περισσέψει
και χρησιμοποιώντας ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής, αλείφουμε ελαφρά το ταψί με βούτυρο
Το λάδωμα του ταψιού είναι απαραίτητο ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε αντικολλητικό ταψί
καθώς θέλουμε να αποφύγουμε οποιαδήποτε πιθανότητα να κολλήσει η ζύμη μας.
 
Με ένα κουτάλι σούπας ή με την σακούλα ζαχαροπλαστικής γεμίζουμε προσεκτικά την φόρμα ψησίματος των μαντλέν.
 
Εάν δεν έχετε δύο φόρμες ψησίματος μπορείτε να σκεπάσετε και να αποθηκεύσετε την ζύμη στο ψυγείο.
 
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Ψήνουμε για 10 - 12 λεπτά. Γυρίζουμε ανάποδα τη φόρμα ψησίματος στον πάγκο εργασίας μας για να βγουν οι μαντλέν. Πιέζουμε ελαφρά με το δάχτυλό μας τις κορυφές των μαντλέν για να δούμε αν είναι αφράτο και αν επανέρχεται. Οι μαντλέν είναι έτοιμες!!!
 
Τις αφήνουμε σε σχάρα για να κρυώσουν ελαφρά. Γλασάρουμε με μαρμελάδα βερίκοκο Garden tales πριν τις σερβίρουμε!

© Garden Tales. All rights reserved 2024