Μπισκότα Linzer με μαρμελάδα μούρο Garden Tales

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Βουτυρένια, κομψά και τρομερά γευστικά! Τα μπισκότα linzer αποτελούν εξαιρετική επιλογή για το απογευματινό τσάι σας. (Η συνταγή βγάζει περίπου 24 μπισκότα)


Διαβάστε όλη την συνταγή παρακάτω


Συστατικά:

100 γρ αλεύρι αμυγδάλου
400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λίγο επιπλέον για το αλεύρωμα της επιφάνειας στην οποία θα ανοίξετε τα μπισκότα
Μια πρέζα αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
175 γρ βούτυρο αλατισμένο, μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
145 γρ ζάχαρη άχνη
2 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού πάστα βανίλιας
Μαρμελάδα μούρου Garden tales, για την γέμιση των μπισκότων
Ζάχαρη άχνη, για το πασπάλισμα των μπισκότων

Ας ξεκινήσουμε

Σε ένα μπολ χτυπάμε να ενωθούν το αλεύρι αμυγδάλου, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.

Βάζουμε το μαλακωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη σε ένα μέτριο μπολ και χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να γίνει ελαφρύ σαν κρέμα.

Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, τον πολτό βανίλιας και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν. Προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού σε μικρές δόσεις, ανακατεύοντας σε χαμηλή ταχύτητα, ώς ότου ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μέρη και στη συνέχεια κάνουμε 2 μπάλες. Τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη την ζύμη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα ή όλη τη νύχτα μέχρι να σφίξει.

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 10-15 λεπτά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC.

Αλευρώνουμε μια επιφάνεια εργασίας, και τοποθετούμε την μια μπάλα ζύμης. Ανοίγουμε με έναν πλάστη την ζύμη σε λεπτό φύλλο (πάχους 4 χιλιοστών.)

Χρησιμοποιώντας ένα κουπάτ για μπισκότα, κόβουμε μπισκότα από τη ζύμη. Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ένα μεγάλο ταψί το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Επαναλαμβάνουμε με την υπόλοιπη ζύμη.

Κόβουμε μικρά σχήματα (όπως αστεράκια ή καρδιές) από το κέντρο του μπισκότου. Ψήνουμε για περίπου 10-15 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο μας, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά οι άκρες των μπισκότων. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά πριν τα γλασάρουμε και τα γεμίσουμε.

Καλύπτουμε τα ολόκληρα μπισκότα με 1 κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα Garden Tales με γεύση μούρο Και πασπαλίζουμε την άχνη ζάχαρη πάνω από τα μπισκότα με τα σχέδια. Τοποθετούμε τα ζαχαρωμένα μπισκότα πάνω από τα μπισκότα με τη μαρμελάδα και τα ενώνουμε.

Καλή σας απόλαυση!

© Garden Tales. All rights reserved 2024