Χριστούγεννα στο Σπίτι!

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γεμίστε τα μπισκότα με την αγαπημένη σας μαρμελάδα Garden Tales.

Συστατικά

425g αλεύρι
175g βούτυρο
200 γρ ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. βανίλια
2 αυγά
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Μια πρέζα αλάτι
Μαρμελάδα Garden Tales

Ας ξεκινήσουμε!

Σε ένα μεγάλο μπωλ, χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο και προσθέτουμε ένα, ένα τα αυγά μαζί με τη βανίλια.

Σε ένα άλλο σκεύος, κοσκινίζουμε το αλεύρι προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά στο αρχικό μπωλ.

Χτυπάμε όλα τα υλικά γρήγορα για να δημιουργήσουμε μια λεία ζύμη την οποία τυλίγουμε σε μεμβράνη ζαχαροπλαστικής και την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

Αφαιρούμε τη μεμβράνη και χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη. Πλάθουμε το κάθε μέρος σε ένα ξεχωριστό δισκάκι.

Παίρνουμε το ένα δισκάκι με τη ζύμη και το κόβουμε στη μέση. Διπλώνουμε τη ζύμη δημιουργώντας πάχος 0,5 εκ. Στη συνέχεια με ένα κοπτικό μπισκότων 6 ή 7 εκ. φτιάχνουμε τις βάσεις των μπισκότων φροντίζοντας το κοπτικό να έχει αλεύρι για να μην κολλήσει η ζύμη μας.

Τοποθετούμε τα μπισκότα στους δίσκους ψησίματος, αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους. Χρησιμοποιούμε ένα κοπτικό μπισκότων, 5 εκ. σε ότι σχέδιο θέλουμε και φτιάχνουμε τα καπάκια των μπισκότων μας.

Επαναλαμβάνουμε την παραπάνω διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη και ψήνουμε για 8 με 10 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, μέχρι τα μπισκότα μας να αποκτήσουν χρυσό χρώμα.

Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν για 5 με 10 λεπτά. Απλώνουμε ομοιόμορφα μια κουταλιά μαρμελάδας Garden Tales, στο κέντρο του κάθε μπισκότου.

Ολοκληρώνουμε τοποθετώντας τα καπάκια των μπισκότων, με τα όμορφα σχέδια και σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη.

Σας ευχόμαστε Καλές Γιορτές!

© Garden Tales. All rights reserved 2024