Αλμυρή τάρτα με μαρμελάδα σύκο Garden tales, μπέικον και γκοργκοντζόλα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αυτή η νόστιμη τάρτα με μαρμελάδα σύκου Garden tales & Gorgonzola δεν είναι μόνο εντυπωσιακή στην εμφάνιση, αλλά ετοιμάζεται και πολύ γρήγορα, ειδικά αν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένη ζύμη. Απλά φανταστείτε να σερβίρετε αυτήν την υπέροχη τάρτα στην επόμενη συνάντησή με τους φίλους ή την οικογένεια σας!


Διαβάστε όλη την συνταγή παρακάτω

Συστατικά:

(Σερβίρει 6 άτομα)
1 φρέσκια στρογγυλή ζύμη φύλλο κρούστας
8 φέτες μπέικον, κομμένες σε φέτες
1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
3 αυγά
200 ml κρέμα γάλακτος
75 γρ τυρί γκοργκοντζόλα
5 σύκα κομμένα στη μέση
2 κουταλιές της σούπας Garden Tales μαρμελάδα σύκο
Αλάτι και πιπέρι
Λίγα φύλλα ρόκας για το σερβίρισμα

Ας ξεκινήσουμε

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200˚C. Ανοίγετε τη ζύμη και τη βάζετε σε μια φόρμα για τάρτα 23 εκ. με αποσπώμενη βάση.

Αφαιρέστε την περίσσεια της ζύμης με ένα μαχαίρι και τρυπήστε τη ζύμη παντού με ένα πιρούνι.

Βάλτε στο ψυγείο για 30 λεπτά, στη συνέχεια στρώστε τη ζύμη με λαδόκολλα και γεμίστε την με φασόλια, ώστε να μην φουσκώσει. Τοποθετήστε την φόρμα μέσα σε ένα ταψί και ψήνετε στον φούρνο για 10-12 λεπτά.

Κατόπιν αφαιρέστε το χαρτί και τα φασόλια και ψήνετε για άλλα 7-9 λεπτά, μέχρι να ροδίσει παντού η ζύμη. Εν τω μεταξύ, βάζετε το μπέικον και το κρεμμύδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

Τηγανίζετε για 12-15 λεπτά, μέχρι το μπέικον να γίνει τραγανό και το κρεμμύδι να μαλακώσει και να καραμελώσει ελαφρώς. Ρίχνετε με κουτάλι αυτό το μείγμα στη ζύμη και απλώνετε απο πάνω και τη μαρμελάδα σύκο Garden tales.

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάτε μαζί τα αυγά και την κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώνετε, περιχύνετε το μείγμα στην τάρτα και τέλος απλώνετε ομοιόμορφα τη γκοργκοντζόλα.

Τοποθετήστε τα μισά σύκα πάνω από την τάρτα. Και ψήστε στον φούρνο για 30 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει.

Την αφήνετε να κρυώσει λίγο πριν σερβίρετε και προσθέτετε απο πάνω λίγη ρόκα.

Καλή σας απόλαυση!

© Garden Tales. All rights reserved 2024