Crumble κέικ με μαρμελάδα δαμάσκηνο Garden tales
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Μια εύκολη συνταγή για crumble κέικ με μαρμελάδα δαμάσκηνο Garden tales! Αυτό το πανέμορφο κέικ έχει υπέροχη γεύση και ταιριάζει τέλεια με τη μαρμελάδα δαμάσκηνο Garden Tales
Διαβάστε όλη την συνταγή παρακάτω
Συστατικά:
2 φλιτζάνια αλεύρι σίτου
2 κουταλιές μπέικιν πάουντερ
2 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη βανίλια
50 γρ λιωμένο βούτυρο (ή λάδι)
1 φλιτζάνι γιαούρτι
4-5 δαμάσκηνα κομμένα σε κομμάτια
1 βάζο μαρμελάδα δαμάσκηνο Garden tales
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Για το crumble
100 γρ αλεύρι
70 γρ βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Ας ξεκινήσουμε
* Όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν όπως το γιαούρτι, το βούτυρο και τα αυγά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς C. Στρώνουμε στη βάση μιας φόρμας για κέικ 24 εκ. με ελατήριο, ένα κομμάτι λαδόκολλα πάνω και στη συνέχεια κόβουμε τα πλαϊνά, έτσι ώστε η λαδόκολλα να κολλήσει στον πάτο της φόρμας.
Ετοιμάζουμε το crumble: ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο βούτυρο και τη ζάχαρη και τρίβουμε τα υλικά με τα δάχτυλά μας μέχρι να σχηματιστεί ένα λεπτό crumble.
Στη συνέχεια ανακατεύουμε τα υλικά έχοντας βρεγμένα τα χέρια μας για να σχηματίσουμε μια λεία μπάλα ζύμης, την οποία τοποθετούμε στην κατάψυξη.
Για το κέικ αρχικά κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ μαζί με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε. Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν (περίπου 7 λεπτά).
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το λιωμένο βούτυρο και το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε για λίγο στη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ, μέχρι να ενωθούν τα υλικά σε μια ομοιογενή μάζα και μετά μεταφέρουμε τη ζύμη, στη φόρμα μας.
Τοποθετούμε από πάνω τα δαμάσκηνα πιέζοντάς τα ελαφρά. Απλώνουμε τη μαρμελάδα δαμάσκηνο και πασπαλίζουμε το crumble.
Βάζουμε το κέικ στον προθερμασμένο μας φούρνο και ψήνουμε για περίπου 45 - 50 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει η ζύμη και να ροδίσει η κορυφή.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Καλή σας απόλαυση!