Χριστουγεννιάτικη Πάβλοβα με μαρμελάδα Garden tales

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φέτος διοργανώνετε εσείς το Χριστουγεννιάτικο Δείπνο; Τότε σας έχουμε ένα όμορφο, αέρινο και νόστιμο επιδόρπιο που σίγουρα δεν θα ξεχάσουν οι καλεσμένοι σας!


Διαβάστε όλη την συνταγή παρακάτω



Συστατικά:

6 ασπράδια αυγών
330 γρ ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού πάστα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού πάστα βανίλιας


Για την επικάλυψη:
200 ml κρέμα γάλακτος
½ φλιτζάνι Χριστουγεννιάτικη μαρμελάδα Garden Tales
1 φλιτζάνι φρέσκα κράνμπερι με ζάχαρη και φύλλα δεντρολίβανου

Ας ξεκινήσουμε

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150ºC. Στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα.

Χτυπήστε τα ασπράδια σε ένα μίξερ με το σύρμα μέχρι να σχηματιστεί μια απαλή μαρέγκα με μαλακές κορυφές.

Προσθέστε τη ζάχαρη κουταλιά προς κουταλιά μέσα στην μαρέγκα, και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και στη συνέχεια συνεχίστε το χτύπημα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν γυαλιστερές σκληρές κορυφές, περίπου για 10 λεπτά.

Οι κορυφές πρέπει να είναι άκαμπτες. Προσθέστε τη βανίλια και το ξύδι και χτυπήστε για ακόμη 2 λεπτά. Οι κορυφές πρέπει να είναι ακόμα πολύ δύσκαμπτες. Αν όχι, συνεχίστε να ανακατεύετε σε υψηλή ταχύτητα.

Απλώστε το μείγμα της πάβλοβα στο ταψί που έχετε στρώσει με λαδόκολλα και δημιουργήστε ένα στεφάνι. Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να σας βοηθήσει να το διαμορφώσετε.

Τοποθετήστε την πάβλοβα στο φούρνο και χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 100ºC. Ψήνετε μέχρι να σφίξει και να στεγνώσει η πάβλοβα, περίπου 90 λεπτά συνολικά. Σβήνετε το φούρνο και αδήνετε την πάβλοβα να κρυώσει μέσα στο φούρνο.

Μόλις κρυώσει η πάβλοβα, απλώστε από πάνω την σαντιγί, και την χριστουγεννιάτικη μαρμελάδα Garden tales, και ολοκληρώστε το στόλισμα με ζαχαρωμένα κράνμπερις και δεντρολίβανο. Κόβετε και σερβίρετε.

Καλή σας απόλαυση!

© Garden Tales. All rights reserved 2024