Κρουασάν φράουλας

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μικρά κρουασάν φράουλας με εποχική μαρμελάδα
Garden Tales”

Συστατικά

15g φρέσκια μαγιά ή 5g στιγμιαία

1/4 φλιτζάνι γάλα

250g αλεύρι

2 αυγά

4 κ.σ. ζάχαρη

Μια πρέζα αλάτι

100g βούτυρο

1 αυγό για το γυάλισμα της επιφάνειας του κρουασάν

12 κ.γ. μαρμελάδα φράουλα Garden Tales

Ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Ας ξεκινήσουμε!

Αφήνουμε τα αυγά, τη μαγιά και το βούτυρο για 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
Σπάμε τη μαγιά σε ένα μεγάλο σκεύος προσθέτοντας χλιαρό γάλα.
Προσθέτουμε ένα κουτάλι της σούπας αλεύρι και μισό κουτάλι του γλυκού ζάχαρη. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα για 15 λεπτά μέχρι να φουσκώσει.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι.
Σε ένα ξεχωριστικό σκεύος, χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το αλάτι και τα προσθέτουμε όλα μαζί στο μείγμα.
Χτυπάμε όλα τα υλικά προσθέτοντας τα μικρά κομμάτια του βούτυρου.
Ανακατεύουμε και δουλεύουμε γρήγορα τη ζύμη μας.

Η ζύμη είναι έτοιμη όταν δεν κολλάει πια στα χέρια μας.
Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα μπολ καλύπτοντάς την με ένα πανί για περίπου 1 ώρα.

Στη συνέχεια ζυμώνουμε για περίπου 2 με 3 λεπτά και τοποθετούμε τη ζύμη στο ψυγείο για 12 ώρες.

Διαμορφώνουμε τη ζύμη μας σε μια μπάλα και την απλώνουμε σε κύκλο πάχους 1 εκ πασπαλίζοντας την ελαφριά με αλεύρι.

Πρώτα χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μέρη και το καθένα από αυτά σε 3 τρίγωνα (σαν τα κομμάτια της πίτσας).
Στο κάθε τρίγωνο προσθέτουμε μια κουταλιά του γλυκού μαρμελάδα φράουλα.
Σχηματίζουμε το κρουασάν μας τυλίγοντας τη ζύμη από το μεγαλύτερο προς το μικρότερο μέρος.

Τοποθετούμε τα κρουασάν σε ένα μεγάλο ή δύο μικρά ταψιά στα οποία βάζουμε κόλλα ψησίματος.
Φροντίζουμε να υπάρχει κενό μεταξύ των κρουασάν μας. Αλείφουμε την επιφάνειά τους με το μείγμα αυγού και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 30 λεπτά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC, αλείφοντας εκ νέου την επιφάνεια των κρουασάν με το μείγμα αυγού και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να γίνει το επάνω μέρος τους ελαφρώς χρυσό.

Βγάζουμε τα κρουασάν μας από το φούρνο και τα τοποθετούμε σε πάνω μεταλλικές σχάρες.
Αφού κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Καλή σας απόλαυση!

© Garden Tales. All rights reserved 2024