Κέικ Φρούτων!

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εύγευστο κέικ με υπέροχο μείγμα αποξηραμένων φρούτων”.

Συστατικά

225g αλεύρι
225g βούτυρο
225g μαύρη ζάχαρη
1/3 φλυτζάνι χυμός πορτοκάλι
4 αυγά
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Μια πρέζα αλάτι
450g ανάμεικτα αποξηραμένα φρούτα Μπράντυ ή χυμός πορτοκάλι

Ας ξεκινήσουμε!

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα σκεύος κέικ 25 εκ.

Σε ένα μεγάλο μπώλ χτυπάμε το βούτυρο για 30 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα, προσθέτοντας τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και μια πρέζα αλάτι.

Προσθέτουμε τα αυγά ένα κάθε φορά χτυπώντας τα καλά.

Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα το αλεύρι με το χυμό πορτοκάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν και στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα των αποξηραμένων φρούτων ανακατεύοντας το με ένα ξύλινο κουτάλι προσεκτικά.

Ψήνουμε για μιάμιση ώρα. Ελέγχουμε με μια ξύλινη οδοντογλυφίδα το ψήσιμο του κέικ μας.

Για να αποφύγουμε το μαύρισμα στην επιφάνεια του κέικ μας τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί 15 με 20 λεπτά πριν το τέλος του ψησίματος.

Αφήνουμε το σκεύος του κέικ να κρυώσει για 15 λεπτά και στη συνέχεια το αφαιρούμε προσεκτικά.

Τυλίγουμε το κέικ μας με γάζα, εμποτισμένη είτε από χυμό πορτοκάλι είτε από μπράντυ για 2 ώρες.

Εάν προτιμάτε κατά το σερβίρισμα μπορείτε να προσθέσετε κομμάτια αμυγδάλου στις φέτες του κέικ σας.

Καλή σας απόλαυση!

© Garden Tales. All rights reserved 2024