Κέικ βανίλιας με στρώσεις μαρμελάδας Garden Tales και αλατισμένη καραμέλα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δοκιμάστε την νέα μας συνταγή για κέικ με στρώσεις βανίλιας, μαρμελάδα βερίκοκο, βατόμουρο και αλατισμένη σάλτσα καραμέλας


Διαβάστε όλη την συνταγή παρακάτω

Για το κέικ:
2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
5 αυγά ελευθέρας βοσκής
1 κουταλάκι του γλυκού πάστα βανίλιας
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1/2 φλιτζάνι φυτικό λάδι
μια πρέζα αλάτι
3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Για την γέμιση και το γλάσο:
½ φλιτζάνι μαρμελάδα βερίκοκο Garden tales
1/2 φλιτζάνι μαρμελάδα βατόμουρο Garden tales 
500 γρ τυρί μασκαρπόνε
250 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά) παγωμένη
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
½ κουταλάκι του γλυκού πάστα βανίλιας
Για την αλατισμένη σάλτσα καραμέλας:
200 γρ ζάχαρη άχνη
200 ml κρέμα
75 γρ βούτυρο ανάλατο
Ανθός αλατιού 

Ας ξεκινήσουμε


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Λαδώνουμε δύο στρογγυλά ταψιά 20 εκ. το καθένα και στρώνουμε τον πάτο τους με λαδόκολλα.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε, τα αυγά, τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το ηλεκτρικό μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τη βανίλια, το γιαούρτι, το λάδι και χτυπάμε καλά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε απαλά, μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.

Μοιράζουμε το μείγμα ομοιόμορφα στα ταψιά και ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχουμε τοποθετήσει στο κέντρο του κέικ. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε τα κέικ να κρυώσουν καλά.

Για τη γέμιση και το γλάσο, χτυπάμε το τυρί μασκαρπόνε στο μίξερ, μέχρι να ομογενοποιηθεί σε χαμηλή ταχύτητα και στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ξαναχτυπάμε μέχρι να σφίξει σε μεγαλύτερη ταχύτητα αυτήν την φορά. Τέλος προσθέτουμε τη ζάχαρη, τον πολτό βανίλιας και συνεχίζουμε μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη κρέμα.

Για την αλατισμένη καραμέλα, βάζουμε τη ζάχαρη σε ένα τηγάνι και την ανακατεύουμε μέχρι να καραμελοποιηθεί. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να χτυπάμε καλά. Στην συνέχεια βγάζουμε το μείγμα από τη φωτιά προσθέτοντας το βούτυρο και το αλάτι και ανακατεύομαι καλά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει πριν το χρησιμοποιήσουμε.

Για να συναρμολογήσουμε το κέικ, κόβουμε πρώτα το κάθε κέικ στη μέση ώστε να έχουμε τέσσερις βάσεις
 
Τοποθετούμε την πρώτη βάση κέικ σε ένα πιάτο σερβιρίσματος και απλώνουμε μερικές κουταλιές της σούπας μαρμελάδα βερίκοκο προσέχοντας να μην φτάσουμε στα πλαϊνά.

Κατόπιν απλώνουμε λίγο από το μείγμα μασκαρπόνε πάνω από τη μαρμελάδα, με μια μικρή σπάτουλα, μέχρι τις άκρες, και στο τέλος προσθέτουμε από πάνω μαρμελάδα βατόμουρου και τοποθετούμε από πάνω τη δεύτερη στρώση κέικ

Eπαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με την προσθήκη μαρμελάδας και μασκαρπόνε με τις υπόλοιπες στρώσεις κέικ.

Ολοκληρώνουμε το κέικ προσθέτοντας από την τέταρτη βάση και στα πλαϊνά μέρη του, όσο γλάσο μας περίσσεψε.

Γαρνίρουμε με την αλατισμένη σάλτσα καραμέλας και τα φρέσκα βερίκοκα και βατόμουρα. 

Καλή σας απόλαυση!




© Garden Tales. All rights reserved 2024