Τσουρέκι Babka με γέμιση μαρμελάδα μούρο Garden tales
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Μια εύκολη συνταγή για τσουρέκι Babka με μαρμελάδα μούρο Garden tales! Αυτό το πανέμορφο τσουρέκι έχει υπέροχη γεύση και ταιριάζει τέλεια με τη μαρμελάδα μούρο Garden Tales
Διαβάστε όλη την συνταγή παρακάτω
Συστατικά:
Για τη ζύμη:
- 2 κουταλάκια του γλυκού μαγιά ξηρή ή 15 γραμμάρια φρέσκιας μαγιάς
- 120 ml γάλα χλιαρό
- 2 μεγάλα αυγά
- 520 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή αλεύρι για ψωμί
- 80 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- Μια πρέζα αλάτι
- 150 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Για την γέμιση:
- Μαρμελάδα μούρο Garden Tales
Ας ξεκινήσουμε
Προετοιμασία για την μαγιά: Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τη μαγιά, δύο πρέζες ζάχαρη, νερό, δυο κουταλιές της σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε καλά, αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να φουσκώσει το μείγμα.
Φτιάχνουμε τη ζύμη: Σε ένα μεγάλο μπολ ή στο μίξερ με τον γάντζο ζύμης τοποθετούμε το αλεύρι, την υπόλοιπη ζάχαρη, τα αυγά, το αλάτι, το γάλα και την μαγιά.
Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και μετά προσθέτουμε το βούτυρο, μια κουταλιά κάθε φορά, ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθεί όλο στη ζύμη. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι η ζύμη να γίνει τελείως λεία (ζυμώνουμε τη ζύμη για 5-10 λεπτά με τα χέρια, αν δεν χρησιμοποιήσουμε μίξερ).
Η ζύμη είναι έτοιμη όταν είναι μαλακή, ελαστική και ξεκολλάει από τα πλαϊνά του μπολ (ή την επιφάνεια στην οποία την δουλεύουμε).
Εάν η ζύμη δεν έχει σχηματίσει μια λεία μπάλα, προσθέστε λίγο γάλα και ζυμώνουμε ξανά. Αν η ζύμη κολλάει στα πλαϊνά του μπολ, προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι και ζυμώνουμε από την αρχή. Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα μπολ και σκεπάζουμε με μια πετσέτα.
Rest the dough in a warm place for at least 1 hour or until the dough doubles in size. If the dough doesn’t double in size, place it in a warmer spot and wait until it does.
Διαμόρφωση της Babka: Λαδώνουμε δύο φόρμες 12cm x 22cm και τις στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Πασπαλίζουμε μια καθαρή επιφάνεια με αλεύρι. Στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη μας στα δύο.
Ανοίγουμε το πρώτο κομμάτι, σε ρολό περίπου 35 cm μήκος και 30 cm πλάτος. Απλώνουμε τη μαρμελάδα μούρο ομοιόμορφα πάνω από τη ζύμη, αφήνοντας γύρω-γύρω περίγραμμα 1 εκ. Τυλίγουμε τη ζύμη με τη γέμιση σε ένα μακρύ, σφιχτό πούρο. Επαναλαμβάνουμε με τη δεύτερη ζύμη.
Κόβουμε απαλά κάθε πούρο στη μέση, αφήνοντας περίπου 1 και 1/2 εκ. από τη ζύμη άκοπο στην κορυφή. Περιστρέφουμε προσεκτικά τις δύο λωρίδες μεταξύ τους με στόχο, να κρατήσουμε τις κομμένες πλευρές στραμμένες προς τα επάνω. Σφίγγουμε τις πλευρές μεταξύ τους.
Μεταφέρουμε την ζύμη μας στο ταψί που θα ψήσουμε. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.
Χρόνος ψησίματος:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170C.
Αφαιρέστε τις πετσέτες και τοποθετήστε τα καρβέλια στο φούρνο.
Ψήνουμε για 30-35 λεπτά.
Το Babka είναι έτοιμο όταν η επιφάνειά του ροδίσει και εφόσον την τρυπήσετε με ένα ξύλινο καλαμάκι στη μέση και δεν βγει υγρό.
Αν το πάνω μέρος του Babka ροδίζει πολύ γρήγορα (και η μέση δεν έχει ψηθεί), χαμηλώστε το φούρνο σας στους 150°C και καλύψτε το Babka με αλουμινόχαρτο.
Βγάζουμε το Babka από το φούρνο, το αφήνουμε σε ταψί για περίπου 5 λεπτά και μετά το μεταφέρουμε σε μια σχάρα ανασηκώνοντας τα πλαϊνά του χαρτιού ψησίματος, ώστε να κρυώσει.