Cheesecake λεμόνι με φρέσκες φράουλες
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Αυτό το cheesecake λεμόνι είναι κομψό, νόστιμο και γευστικά τόσο πολύπλευρο, που οι καλεσμένοι σας θα νομίζουν ότι κάνατε πολύ κόπο για να το ετοιμάσετε.
Διαβάστε όλη την συνταγή παρακάτω
Συστατικά:
Για τη βάση:
100 γραμμάρια αλεύρι σίτου
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
60 γρ βούτυρο παγωμένο
1 κρόκος αυγού
Για την γέμιση:
500 γραμμάρια τυρί κρέμα
250 γρ ρικότα (ή μασκαρπόνε)
2/3 φλιτζανιού ζάχαρη
60gr κρέμα ζαχαροπλαστικής
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη βανίλιας
1 αυγό
Για την Επικάλυψη
1 βάζο μαρμελάδα Garden Tales με γεύση λεμόνι
Φρέσκες φράουλες
Ας ξεκινήσουμε
Θα χρειαστούμε μια φόρμα ζαχαροπλαστικής αποσπώμενη διαμέτρου 24εκ. Κόβουμε την λαδόκολλα μας σε κύκλο και την στρώνουμε στη βάση της φόρμας κατόπιν κόβουμε έναν δακτύλιο και καλύπτουμε και τις πλαϊνές πλευρές της φόρμας. Για να κολλήσει ευκολότερα μπορείτε να απλώσετε λίγο βούτυρο.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το κρύο βούτυρο κομμένο σε κύβους. Ψιλοκόβουμε τα υλικά με ένα μαχαίρι μέχρι να σχηματίσουμε μια λεπτή ζύμη, που η υφή της θα μοιάζει με τριμμένο μπισκότο. Προσθέτουμε στη συνέχεια τον κρόκο και ζυμώνουμε γρήγορα τα υλικά δημιουργώντας μια συμπαγή ζύμη.
Καλύπτουμε τη βάση της φόρμας με τη ζύμη και χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά μας την απλώνουμε προσεκτικά ώστε να καλύψει ολόκληρη την επιφάνεια. Την αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 15 λεπτά και στη συνέχεια την τοποθετούμε σε προ-θερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση του Cheesecake. Μέσα σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, τη ρικότα ή το μασκαρπόνε με τη ζάχαρη βανίλιας και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε ξανά.
Όταν είναι έτοιμη η βάση μας, την βγάζουμε από το φούρνο, και τη γεμίζουμε με το μείγμα του τυριού. Ξαναβάζουμε το Cheesecake στο φούρνο και ψήνουμε για ακόμη 30 λεπτά. Στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει για 1 ώρα. Για την επικάλυψη του Cheesecake χρησιμοποιούμε την αγαπημένη μας μαρμελάδα Garden Tales με γεύση λεμόνι βάζουμε το Cheesecake στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες, ώστε να παγώσει!
Πριν σερβίρουμε διακοσμούμε το γλυκό μας με φρέσκες φράουλες!